Magyar Nemzeti Galéria English

Jogi szabályozás

Jogi szabályozás és közlési engedély

A website-ra vonatkozó jogi eloírások

A Magyar Nemzeti Galéria website-jának teljes tartalma szerzoi jogvédelem alá esik. A digitális formában közzétett mutárgyreprodukciók elozetes engedély nélkül sem részleteiben, sem egészében nem másolhatók, nem sokszorosíthatók. Ez alól kivételt képeznek a Sajtószobában közzétett, aktuális idoszaki kiállítás sajtóanyagának ideiglenesen megjelenített, erre a célra engedélyezett képei.

A website grafikai arculata és struktúrája szellemi alkotásnak minosül, ezért szerzoi jogvédelem alá esik.

Reprodukciók

A Magyar Nemzeti Galéria valamennyi műtárgya szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célú és formájú felhasználásuk közlési engedélyhez kötött, melyet minden darabra, minden alkalommal külön kell megkérni. A művekről reprodukciók és azok közlési engedélye kizárólag a Magyar Nemzeti Galéria Reprodukciós Irodájától kérhető.

A Magyar Nemzeti Galéria műtárgyairól tanulmányi illetve publikációs célra digitális reprodukció vagy nagyméretű színes dia igényelhető. A reprodukciós jogdíj megállapításához szükségünk van a publikációra vonatkozó fontosabb ismérvekre. Kérjük, töltse ki a reprodukció igénylés formanyomtatványt , és juttassa el e-mailben a Magyar Nemzeti Galéria Reprodukciós Irodájához. Kérését irodánk 48 órán belül feldolgozza.

Újságírók a Magyar Nemzeti Galéria kiállításairól és rendezvényeiről szóló beszámolóikhoz a Kommunikációs Osztálytól igényelhetnek fényképeket, illetve a Sajtószobában közzétett képeket szabadon letölthetik és felhasználhatják.

Reprodukciós Iroda
A Szépművészeti Múzeum valamennyi műtárgya szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célú és formájú felhasználásuk közlési engedélyhez kötött, melyet minden darabra, minden alkalommal külön kell megkérni. A művekről reprodukciók és azok közlési engedélye kizárólag a Szépművészeti Múzeum Reprodukciós Irodájától kérhető.

A Szépművészeti Múzeum műtárgyairól tanulmányi illetve publikációs célra digitális reprodukció igényelhető. A digitális reprodukció és a reprodukciós jogok megrendelésének általános üzleti feltételei itt olvashatók. A reprodukciós jogdíj megállapításához szükségünk van a publikációra vonatkozó fontosabb ismérvekre. Kérjük, töltse ki a Reprodukció igénylés formanyomtatványt és juttassa el mailben, faxon vagy postai úton a Szépművészeti Múzeum Reprodukciós Irodájához. Kérését irodánk két munkanapon belül feldolgozza.

Kapcsolat
Szépművészeti Múzeum- Magyar Nemzeti Galéria
Reprodukciós Iroda
H-1250 Budapest, Postafiók 31.
Tel: +36 1 20 439 7397
fax: +36 1 212 7356
Email: repro.office@szepmuveszeti.hu

Gyűjtemény

A Magyar Nemzeti Galéria Fotóarchívuma hozzávetőlegesen 60.000, elsősorban saját gyűjteményeinek műtárgyairól készült fekete-fehér negatívot és mintegy 1.000 diapozitívet őriz.